Septemberkalas
Svampen jag hittade i skogen får bli bas i en värmande risotto. Till förrätt serverar jag antipasto med inspiration från Italien. Till svamprisotton passar kyckling eller sojafilé bra. Sen blir det svenska päron med ingefära till efterrätt. / Kajsa
Förrätt
Antipasto: Mozzarella, tomat, rödlök, basilika, salami, oliver, bröd och olivolja
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Briccotondo Barbera nr 2773, 89:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl
Varmrätt
Kycklinglårfilé eller sojafilé med svamprisotto
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Briccotondo Barbera nr 2773, 89:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl
Efterrätt
Päron med syltad ingefära och vaniljglass
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Här passar det bra med kaffe eller te och kanske ett litet glas punsch
Svamprisotto, Risotto con fungi
En krämig risotto med svamp passar fint om du har hittat lite olika svampar i skogen. Toppa gärna risotton med smörstekt svamp.
Kycklinglårfile med prosciutto eller sojafilé med vegobacon
Kycklingfilé eller sojafilé är tacksamma råvaror som går att smaksätta med det du tycker är gott. Här har jag valt prosciutto eller vegobacon.
Päron med syltad ingefära och vaniljglass
Nu finns det fina svenska päron i butikerna. Jag kokar päron med syltad ingefära och serverar med vaniljglass och mörk choklad.