Skördefest
Nu finns höstens fina råvaror i butiken. Rotsaker, potatis, äpplen och mycket mer. Jag passar på att handla svenskodlat nu när det finns möjlighet. I förrätten möter svenska råvaror asiatiska smaker. Till varmrätt serverar jag hjortfärsbiffar med ädelostsås eller rödbetsbiffar med pepparrotssås. Till efterrätt blir det en äppelpaj med grädde.
/ Kajsa
Förrätt
Grönsaker med nori, soja och wasabi
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Dr L halvtorr riesling nr 7218. 89:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl
Varmrätt
Hjortfärsbiffar med ädelostsås, ruccola och klyftpotatis eller
Rödbets- och kikärtsbiffar med pepparrotssås, ruccola och klyftpotatis
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Fontanafredda Ebbio Nebbiolo nr 22300
Alkoholfritt: Alkoholfri öl
Dessert
Äppelpaj med vispad grädde
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Dryckesförslag: Kaffe eller te och kanske ett litet glas calvados
Svamprisotto, Risotto con fungi
En krämig risotto med svamp passar fint om du har hittat lite olika svampar i skogen. Toppa gärna risotton med smörstekt svamp.
Kycklinglårfile med prosciutto eller sojafilé med vegobacon
Kycklingfilé eller sojafilé är tacksamma råvaror som går att smaksätta med det du tycker är gott. Här har jag valt prosciutto eller vegobacon.
Päron med syltad ingefära och vaniljglass
Nu finns det fina svenska päron i butikerna. Jag kokar päron med syltad ingefära och serverar med vaniljglass och mörk choklad.