Veckans bjudmat – sommarmiddag
Sommaren är här på allvar och nu har nog semestern börjat för de flesta. Då vill jag bjuda på enkel mat. Vi börjar med rostade nötter till ett glas svalt rosévin eller öl. Varmrätten är saffransrisotto med stekta laxkuber eller Oumph. Till efterrätt serverar jag kaffe med glass smaksatt med lönnsirap och kanske lite rom. / Kajsa
Före maten
Rostade nötter
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Prosecco la Robina mousserande nr 7486, 89:-
Alkoholfritt: Arc-en Ciel nr 1932, 53:-
Varmrätt
Saffransrisotto med laxkuber eller Oumph
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Rosé de Purcari nr 72881, 150:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl
Dessert
Kaffe med glass och lönnsirap
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Svamprisotto, Risotto con fungi
En krämig risotto med svamp passar fint om du har hittat lite olika svampar i skogen. Toppa gärna risotton med smörstekt svamp.
Kycklinglårfile med prosciutto eller sojafilé med vegobacon
Kycklingfilé eller sojafilé är tacksamma råvaror som går att smaksätta med det du tycker är gott. Här har jag valt prosciutto eller vegobacon.
Päron med syltad ingefära och vaniljglass
Nu finns det fina svenska päron i butikerna. Jag kokar päron med syltad ingefära och serverar med vaniljglass och mörk choklad.