Veckans bjudmat – Trädgårdsfest
Nu när försommaren är som vackrast vill jag bjuda på trädgårdsfest. Om det är varmt och skönt sitter vi ute under ett solskyddande segel. Regnar det får vi sitta på verandan under tak. Det blir en buffé med olika pajer och en härlig sallad. Till efterrätt blir det självklart svenska jordgubbar med glass.
Kajsa
Pajbuffé
Kycklingpaj
Laxpaj
Vegopaj
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Vitt vin: Chateau Bonnet nr 4151. 89:-, eller
Rött vin: Briccotondo nr 2773, 89:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl
Dessert
Jordgubbar och vaniljglass
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Asti Cinzano nr 7711, 79:-
Svamprisotto, Risotto con fungi
En krämig risotto med svamp passar fint om du har hittat lite olika svampar i skogen. Toppa gärna risotton med smörstekt svamp.
Kycklinglårfile med prosciutto eller sojafilé med vegobacon
Kycklingfilé eller sojafilé är tacksamma råvaror som går att smaksätta med det du tycker är gott. Här har jag valt prosciutto eller vegobacon.
Päron med syltad ingefära och vaniljglass
Nu finns det fina svenska päron i butikerna. Jag kokar päron med syltad ingefära och serverar med vaniljglass och mörk choklad.