Ossobuco

Veckans bjudmat – Försommarfest

Nu är den svenska försommaren i full blom. Syrenerna doftar i trädgården och kvällssolen lyser på altanen. Då bjuder jag på en enkel försommarfest. Några snittar att äta i väntan på att sätta sig till bords. Du kan också använda snittarna som förrätt. Vi fortsätter med en fruktig färskpotatissallad som går att variera med det du tycker är gott. Jag har dekorerat salladen med ätliga blommor. Den svenska rabarbern är som allra bäst just nu. Det blir en rabarberpaj med vaniljsås till efterrätt denna vecka.      / Kajsa

 

Förrätt

Snittar med kräftskagen och regnbågsrom/tångkaviar

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Geisweiler Cremant de Bourgogne Brut nr 7635, 119:-
Alkoholfritt alternativ: Freixenet nr 1934, 31:- (20 cl)

Varmrätt

Fruktig sallad med färskpotatis serveras med ugnsbakad lax eller stekta sojafiléer

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Couvent des Jacobins Chardonnay nr 5798, 149:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl

Dessert

Rabarberpaj

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Här är det nog godast med kaffe eller te

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng