Veckans bjudmat – Middag i vårsolen
Nu värmer vårsolen långt fram på eftermiddagen och koltrasten sjunger från en trädtopp i kvällningen. Vi börjar middagen med en liten förrätt och ett glas öl i solskenet och fortsätter sedan middagen inne. Till varmrätt serverar jag en gryta med kyckling eller sojafilé. Grytan har fått stå i ugnen ända tills vi sätter oss till bords. Som efterrätt bjuder jag på crème brûlée.
Kajsa
Förrätt
Gubbröra eller tångromsröra
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Här är det nog godast med en öl
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl
Varmrätt
Gryta med kyckling eller Oumph
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Couvent des Jacobins Pinot Noir nr 5283, 149:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl
Dessert
Crème Brûlée
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Chateau du Levant nr 4153, 110:- (37 cl)
Svamprisotto, Risotto con fungi
En krämig risotto med svamp passar fint om du har hittat lite olika svampar i skogen. Toppa gärna risotton med smörstekt svamp.
Kycklinglårfile med prosciutto eller sojafilé med vegobacon
Kycklingfilé eller sojafilé är tacksamma råvaror som går att smaksätta med det du tycker är gott. Här har jag valt prosciutto eller vegobacon.
Päron med syltad ingefära och vaniljglass
Nu finns det fina svenska päron i butikerna. Jag kokar päron med syltad ingefära och serverar med vaniljglass och mörk choklad.