Veckans bjudmat – Marsmiddag
Nu lyser solen utanför men det är fortfarande inte riktigt vår. Nu skulle det vara skönt med lite värme. Denna vecka lagar jag mat i ugnen. Före maten tar vi dinkelpinnar och ett glas vin eller öl. Till varmrätt serverar jag ugnsbakade grönsaker med kyckling eller sojafilé. Som avslutning passar jag på att använda apelsiner som fortfarande är riktigt fina i butikerna.
Före maten
Dinkelpinnar
Kan göras laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Montecillo Crianza rött nr 2643, 99:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl
Varmrätt
Ugnsbakade grönsaker med kyckling eller sojafilé
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Montecillo Crianza rött nr 2643, 99:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl
Dessert
Apelsinglass med apelsinsallad och chokladsås
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: NederburgNoble Late Harvest nr 2741, 89:- (37 cl)
Svamprisotto, Risotto con fungi
En krämig risotto med svamp passar fint om du har hittat lite olika svampar i skogen. Toppa gärna risotton med smörstekt svamp.
Kycklinglårfile med prosciutto eller sojafilé med vegobacon
Kycklingfilé eller sojafilé är tacksamma råvaror som går att smaksätta med det du tycker är gott. Här har jag valt prosciutto eller vegobacon.
Päron med syltad ingefära och vaniljglass
Nu finns det fina svenska päron i butikerna. Jag kokar päron med syltad ingefära och serverar med vaniljglass och mörk choklad.