Ossobuco

Veckans bjudmat – Ruskvädersmiddag

Nu har jag varit ute i riktigt ruskväder med blåst och regn på tvären. Då vill jag bjuda på något riktigt värmande. Vi börjar med en halvtorr sherry och rostade nötter. Sen får det bli en gulaschgryta med paprika, lök och kött eller sojafilé. Till grytan serverar jag surdegsbröd. Vi avslutar middagen med mördegsformar tillsammans med vispad grädde och kaffe eller te.

/ Kajsa

Före maten

Rostade nötter

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Vintry’s Amontillado Sherry nr 8247, 109:-

Varmrätt

Gulaschgryta med surdegsbröd

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Errazuriz Cabernet Sauvignon nr 2205, 89:-

Dessert

Mördegsformar med blåbär och vispad grädde

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Här är det nog godast med kaffe eller te och kanske ett litet glas avec

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng