Veckans bjudmat – Oktoberfest
Har du något att fira – bjud på kalas eller i alla fall en liten middag. Bubbel i glaset är fest. Jag serverar avokado med forellrom och ett torrt vitt mousserande vin till förrätt. Kokt torskrygg med pocherat ägg blir en bra fortsättning eller ugnsbakad selleri om dina gäster föredrar vegetariskt. Finalen får bli en len och krämig chokladmousse.
/ Kajsa
Förrätt
Avokado med kaviar
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Langlois Cremant de Loire brut nr 7404, 139:-
Varmrätt
Kokt torskrygg med pocherat ägg, spenat och brynt smör eller
Ugnsrostad selleri med bönröra och quinoa
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Couvent des Jacobins nr 5283, 149:-
Dessert
Chokladmousse
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Lenz Mozer Trockenbeerenauslese nr 12920, 169:-
Svamprisotto, Risotto con fungi
En krämig risotto med svamp passar fint om du har hittat lite olika svampar i skogen. Toppa gärna risotton med smörstekt svamp.
Kycklinglårfile med prosciutto eller sojafilé med vegobacon
Kycklingfilé eller sojafilé är tacksamma råvaror som går att smaksätta med det du tycker är gott. Här har jag valt prosciutto eller vegobacon.
Päron med syltad ingefära och vaniljglass
Nu finns det fina svenska päron i butikerna. Jag kokar päron med syltad ingefära och serverar med vaniljglass och mörk choklad.