Veckans bjudmat – Höstmiddag
En promenad i skogen kanske resulterade i en hel korg med svamp eller så hittar du svampen i butiken. Jag vill bjuda på en höstmiddag denna vecka. Vi börjar med en svampsoppa och fortsätter med stekt torskrygg och rostade palsternackor Till efterrätt gör jag en blåbärssorbet proppfull med bär och smak.
/ Kajsa
Förrätt
Svampsoppa
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Chateau Coucheroy Sauvignon Blanc nr 4136, 129:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl
Varmrätt
Stekt torskrygg eller sojafilé med fräst spenat och rostad palsternacka
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Chateau Coucheroy Sauvignon Blanc nr 4136, 129:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl
Dessert
Blåbärssorbet
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Asti Cinzano nr 7711, 79:-
Svamprisotto, Risotto con fungi
En krämig risotto med svamp passar fint om du har hittat lite olika svampar i skogen. Toppa gärna risotton med smörstekt svamp.
Kycklinglårfile med prosciutto eller sojafilé med vegobacon
Kycklingfilé eller sojafilé är tacksamma råvaror som går att smaksätta med det du tycker är gott. Här har jag valt prosciutto eller vegobacon.
Päron med syltad ingefära och vaniljglass
Nu finns det fina svenska päron i butikerna. Jag kokar päron med syltad ingefära och serverar med vaniljglass och mörk choklad.