Ossobuco

Veckans bjudmat – Höstfest

Hösten är här med regn och rusk ibland men också fina dagar med sol. Träden börjar ändra färg från grönt till gult, orange och rött. I butikerna finns mängder med grönsaker och frukt. De första svenska äpplena har också kommit. Denna vecka blir det bjudmat i den tidiga höstens tecken. Jag gör viltfärsbiffar eller rödbetsbiffar och serverar med klyftpotatis. Till efterrätt blir det säsongens första äppelpaj med vispad grädde.

/ Kajsa

Före maten

Dinkelpinnar

Kan göras laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Fontanafredda Ebbio Nebbiolo nr 22300, 109:-

Varmrätt

Hjortfärsbiffar med ädelostsås eller Rödbetsbiffar med pepparrotssås, ruccola och klyftpotatis

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Fontanafredda Ebbio Nebbiolo nr 22300, 109:-

Dessert

Äppelpaj med vispad grädde

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Till äppelpajen är det nog godast med kaffe eller te

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng