Veckans bjudmat – Båtmat
Nu är sommaren här på riktigt. Jag sitter på en klippa och doppar tårna i ett ljummet (nåja – ganska kallt) vatten. Båten ligger väl fastknuten i en skyddande vik och kvällsolen lyser. Då är det dags att fixa middagen. Kanske får du gäster ifrån grannbåten.
De kommande veckorna kan vi väl få vara lite lata. Ta det lite enkelt och långsamt. Denna vecka blir det båtmat – mat som är enkel att göra även om du har ett litet pentry i båten eller husvagnen eller tältet
/ Kajsa
Förrätt
Dinkelkex med sardellcrème eller olivcrème
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Vit box Brochet Facile Sauvignon Blanc nr 2267, 259:-/3 l
Alkoholfritt: Alkoholfri öl
Varmrätt
Bönsallad med grillad entrecôte eller grillade grönsaker
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Röd box Mauro Primitivo nr 32364, 219:-/3 l
Alkoholfritt: Alkoholfri öl
Dessert
Chokladrutor
Kan göras glutenfri, laktosfri och för IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Här är det godast med kaffe eller te
Bra att ha ombord om du får oväntade gäster
Salta nötter, oliver, vanliga och salta småkex, sardeller, sardiner, tapenade och lite till
Svamprisotto, Risotto con fungi
En krämig risotto med svamp passar fint om du har hittat lite olika svampar i skogen. Toppa gärna risotton med smörstekt svamp.
Kycklinglårfile med prosciutto eller sojafilé med vegobacon
Kycklingfilé eller sojafilé är tacksamma råvaror som går att smaksätta med det du tycker är gott. Här har jag valt prosciutto eller vegobacon.
Päron med syltad ingefära och vaniljglass
Nu finns det fina svenska päron i butikerna. Jag kokar päron med syltad ingefära och serverar med vaniljglass och mörk choklad.