Vegopaj
Tacokryddan ger denna paj ett smakrikt innehåll. Välj gärna en ekologisk kryddmix.
Servera gärna med en fräsch sallad.
6 personer (2 pajer)
Pajskal vanligt
- 250 g mjölkfritt margarin
- 6 dl mjöl
- 6 msk vatten
Pajskal glutenfri
- 200 g mjölkfritt margarin
- 3 dl rena havregryn (glutenfritt)
- 3 dl majsmjöl
- 1,5 dl Oatly ”PåMackan”
Fyllning
- 2 paket sojafärs (ca 600 g)
- 2 påsar taco kryddmix (vegan)
- 2 paket krossade tomater
- Olivolja
- 3 dl sojafraiche (till garnering)
![OBS! Viktigt att fylla i!](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/04/Vegopaj.jpg)
Gör så här:
Pajskal:
- Sätt ugnen på 200oC.
- Blanda margarin och mjöl (eller havregryn + majsmjöl) till en grynig massa.
- Tillsätt vatten (och ”PåMackan”) och blanda ihop till en deg.
- Dela degen i två delar. Kavla ut mellan bakplåtspapper. Lägg i kylen en stund (eller till nästa dag).
- Lossa pappret och lägg de utkavlade degbottnarna i två pajformar. Nagga botten.
- Lägg aluminiumfolie på insidan av pajskalet så inte kanterna rasar ner.
- Grädda pajskalet i ca 15 minuter tills det är gyllenbrunt och frasigt.
Fyllning:
- Fräs sojafärsen i olivolja och häll i kryddmixen.
- Tillsätt de krossade tomaterna. Sjud färsen i ca 10 minuter.
- Häll färsen i de gräddade pajskalen och garnera med sojafraiche.
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Glutenfri
Använd glutenfri pajdeg
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Laktosfri
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Vegan
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
IBS
Uteslut tacomixen och krydda färsen med salt, svartpeppar, paprikapulver och chili.
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Viktväktare
Ta en liten bit av pajdegen
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Fiskätare
Dryckesförslag
Vinförslag: Vitt vin: Chateau Bonnet nr 4151. 89:-, eller
Rött vin: Briccotondo nr 2773, 89:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl