Vegopaj
Tacokryddan ger denna paj ett smakrikt innehåll. Välj gärna en ekologisk kryddmix.
Servera gärna med en fräsch sallad.
6 personer (2 pajer)
Pajskal vanligt
- 250 g mjölkfritt margarin
- 6 dl mjöl
- 6 msk vatten
Pajskal glutenfri
- 200 g mjölkfritt margarin
- 3 dl rena havregryn (glutenfritt)
- 3 dl majsmjöl
- 1,5 dl Oatly ”PåMackan”
Fyllning
- 2 paket sojafärs (ca 600 g)
- 2 påsar taco kryddmix (vegan)
- 2 paket krossade tomater
- Olivolja
- 3 dl sojafraiche (till garnering)
Gör så här:
Pajskal:
- Sätt ugnen på 200oC.
- Blanda margarin och mjöl (eller havregryn + majsmjöl) till en grynig massa.
- Tillsätt vatten (och ”PåMackan”) och blanda ihop till en deg.
- Dela degen i två delar. Kavla ut mellan bakplåtspapper. Lägg i kylen en stund (eller till nästa dag).
- Lossa pappret och lägg de utkavlade degbottnarna i två pajformar. Nagga botten.
- Lägg aluminiumfolie på insidan av pajskalet så inte kanterna rasar ner.
- Grädda pajskalet i ca 15 minuter tills det är gyllenbrunt och frasigt.
Fyllning:
- Fräs sojafärsen i olivolja och häll i kryddmixen.
- Tillsätt de krossade tomaterna. Sjud färsen i ca 10 minuter.
- Häll färsen i de gräddade pajskalen och garnera med sojafraiche.
Glutenfri
Använd glutenfri pajdeg
Laktosfri
Vegan
IBS
Uteslut tacomixen och krydda färsen med salt, svartpeppar, paprikapulver och chili.
Viktväktare
Ta en liten bit av pajdegen
Fiskätare
Dryckesförslag
Vinförslag: Vitt vin: Chateau Bonnet nr 4151. 89:-, eller
Rött vin: Briccotondo nr 2773, 89:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl