Tacokryddan ger denna paj ett smakrikt innehåll. Välj gärna en ekologisk kryddmix.
Servera gärna med en fräsch sallad.

6 personer (2 pajer)

Pajskal vanligt

  • 250 g mjölkfritt margarin
  • 6 dl mjöl
  • 6 msk vatten

Pajskal glutenfri

  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 3 dl rena havregryn (glutenfritt)
  • 3 dl majsmjöl
  • 1,5 dl Oatly ”PåMackan”

Fyllning

  • 2 paket sojafärs (ca 600 g)
  • 2 påsar taco kryddmix (vegan)
  • 2 paket krossade tomater
  • Olivolja
  • 3 dl sojafraiche (till garnering)
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

Pajskal:

  • Sätt ugnen på 200oC.
  • Blanda margarin och mjöl (eller havregryn + majsmjöl) till en grynig massa.
  • Tillsätt vatten (och ”PåMackan”) och blanda ihop till en deg.
  • Dela degen i två delar. Kavla ut mellan bakplåtspapper. Lägg i kylen en stund (eller till nästa dag).
  • Lossa pappret och lägg de utkavlade degbottnarna i två pajformar. Nagga botten.
  • Lägg aluminiumfolie på insidan av pajskalet så inte kanterna rasar ner.
  • Grädda pajskalet i ca 15 minuter tills det är gyllenbrunt och frasigt.

Fyllning:

  • Fräs sojafärsen i olivolja och häll i kryddmixen.
  • Tillsätt de krossade tomaterna. Sjud färsen i ca 10 minuter.
  • Häll färsen i de gräddade pajskalen och garnera med sojafraiche.

Glutenfri

Använd glutenfri pajdeg

Laktosfri

Vegan

IBS

Uteslut tacomixen och krydda färsen med salt, svartpeppar, paprikapulver och chili.

Viktväktare

Ta en liten bit av pajdegen

Fiskätare

Dryckesförslag

Vinförslag: Vitt vin: Chateau Bonnet nr 4151. 89:-, eller
Rött vin: Briccotondo nr 2773, 89:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl

 

 

 

 

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng