Vaniljglass
En len vaniljglass passar bra till många efterrätter
4 – 6 personer
- 2,5 dl vispgrädde
- 1 dl matlagningsgrädde
- 4 äggulor
- 70 g strösocker
- 1 vaniljstång

Gör så här:
- Vispa vispgrädden
- Skrapa ur vaniljfröna ur stången (spara stången till annat tillfälle)
- Blanda vaniljfrön och socker
- Vispa sockerblandningen med äggulorna tills det blir pösigt
- Blanda matlagningsgrädden i äggsmeten
- Vänd ner den vispade grädden i smeten
- Häll smeten i glassmaskin och kör tills den är fryst, ca 15 minuter
- Om du inte har glassmaskin: Frys smeten i en form och rör flera gånger medan den fryser
- Förvara den färdiga glassen i frysen till servering

Glutenfri

Laktosfri
Använd laktosfria mjölkprodukter

Vegan
Använd köpt vegoglass
Så här läser du symbolerna

Röd
Undvik

Gul
Anpassa receptet

Grön
Använd

IBS
Använd laktosfria mjölkprodukter

Viktväktare
Ersätt vispgrädden med mjölk
