Vaniljglass
En len vaniljglass passar bra till många efterrätter
4 – 6 personer
- 2,5 dl vispgrädde
- 1 dl matlagningsgrädde
- 4 äggulor
- 70 g strösocker
- 1 vaniljstång
![OBS! Viktigt att fylla i!](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/04/vaniljglass.jpg)
Gör så här:
- Vispa vispgrädden
- Skrapa ur vaniljfröna ur stången (spara stången till annat tillfälle)
- Blanda vaniljfrön och socker
- Vispa sockerblandningen med äggulorna tills det blir pösigt
- Blanda matlagningsgrädden i äggsmeten
- Vänd ner den vispade grädden i smeten
- Häll smeten i glassmaskin och kör tills den är fryst, ca 15 minuter
- Om du inte har glassmaskin: Frys smeten i en form och rör flera gånger medan den fryser
- Förvara den färdiga glassen i frysen till servering
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Glutenfri
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Laktosfri
Använd laktosfria mjölkprodukter
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/red.png)
Vegan
Använd köpt vegoglass
Så här läser du symbolerna
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/red.png)
Röd
Undvik
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Gul
Anpassa receptet
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Grön
Använd
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
IBS
Använd laktosfria mjölkprodukter
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Viktväktare
Ersätt vispgrädden med mjölk
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)