Vaniljglass med syltad ingefära och mörk choklad
En len vaniljglass med sting av syltad ingefära och ett stråk av bitterhet i den mörka chokladen.
6 personer
- 1 l vaniljglass – egengjord (se separat recept) eller köpt
- 6 bitar syltad ingefära
- 50 g mörk choklad (70%)
![OBS! Viktigt att fylla i!](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/11/Glass-med-ingefära.jpg)
Gör så här:
- Gör kulor av vaniljglassen
- Skär ingefäran i små kuber
- Hyvla chokladen
- Strö chokladen på tallrikarna
- Lägg på glass och toppa med ingefäran
- Servera genast
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Glutenfri
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Laktosfri
Använd laktosfri glass
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Vegan
Använd vegoglass
Så här läser du symbolerna
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/red.png)
Röd
Undvik
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Gul
Anpassa receptet
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Grön
Använd
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
IBS
Använd laktosfri glass
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Viktväktare
Använd mager glass
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Fiskätare
Dryckesförslag
Här är det nog godast med kaffe eller te och kanske ett litet glas punsch