Vaniljglass med syltad ingefära och mörk choklad
En len vaniljglass med sting av syltad ingefära och ett stråk av bitterhet i den mörka chokladen.
6 personer
- 1 l vaniljglass – egengjord (se separat recept) eller köpt
- 6 bitar syltad ingefära
- 50 g mörk choklad (70%)

Gör så här:
- Gör kulor av vaniljglassen
- Skär ingefäran i små kuber
- Hyvla chokladen
- Strö chokladen på tallrikarna
- Lägg på glass och toppa med ingefäran
- Servera genast

Glutenfri

Laktosfri
Använd laktosfri glass

Vegan
Använd vegoglass
Så här läser du symbolerna

Röd
Undvik

Gul
Anpassa receptet

Grön
Använd

IBS
Använd laktosfri glass

Viktväktare
Använd mager glass

Fiskätare
Dryckesförslag
Här är det nog godast med kaffe eller te och kanske ett litet glas punsch