Vaniljglass med plommonkompott och rostad mandelmassa

Alla, Dessert, Fiskätare, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Nyheter, Recept, Vegan, Viktväktare

Nu har de svenska plommonen börjat komma. Det är så mycket jag vill göra – äta dem färska precis som de är, sylt, paj och marmelad. Men denna vecka gör jag en plommonkompott och serverar den ljummen till vaniljglass med rostad, lite knaprig, mandelmassa.

6 personer

  • 0,5 – 1 l vaniljglass vanlig eller vegan
  • 4 – 5 hg färska plommon (gärna svenska)
  • 6 msk socker
  • 1/4 vaniljstång
  • 1 hg mandelmassa
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Kärna ur plommonen och skär i mindre bitar
  • Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna
  • Blanda plommon, vaniljstång med frön och socker i en skål som klarar mikrougnen
  • Koka kompotten tills plommonen är mjuka och har gått sönder
  • Riv mandelmassan grovt och rosta i torr stekpanna, passa noga – den bränns lätt
  • Servera vaniljglassen med plommonkompotten och den rostade mandelmassan

Glutenfri

Laktosfri

Använd laktosfri vaniljglass

Vegan

Använd vegoglass

Så här läser du symbolerna

Röd

Undvik

Gul

Anpassa receptet

Grön

Använd

IBS

Använd laktosfri glass. Gör kompotten på hallon. Servera med hackade rostade pekannötter.

Viktväktare

Använd mager glass. Koka plommonkompotten med halva sockermängden. Servera med hackad rostad mandel.

Fiskätare

Dryckesförslag

Graham’s Ruby Port nr 8376, 109:-

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng