Vaniljglass med lakritssås och bär

Alla, Dessert, Fiskätare, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Nyheter, Recept, Vegan, Viktväktare

Vaniljglass med en söt och lite salt lakritssås och färska bär får bli avslutning på vår middag.

6 personer

  • 1-2 paket vaniljglass (0,5 l) vanlig eller vegan eller hemgjord glass (se separat recept)

Lakritssås

  • 0,5 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 2 msk mörk sirap
  • 3 tsk lakritspulver
  • 1 krm salt

 

  • 1 ask färska bär
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Vispa ihop ingredienserna till lakritssåsen i en kastrull och koka upp.
  • Vispa till allt är löst och låt såsen koka sakta i några minuter.
  • Låt såsen svalna
  • Lägg upp glassen och ringla över lakritssåsen.
  • Garnera med färska bär

Glutenfri

Laktosfri

Använd laktosfri glass

Vegan

Använd veganglass

Så här läser du symbolerna

Röd

Undvik

Gul

Anpassa receptet

Grön

Använd

IBS

Använd laktosfri glass

Viktväktare

Använd mager glass och lite lakritssås

Fiskätare

Dryckesförslag

Blandy’s Malmsey Madeira nr 7833, 164:-

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng