Vaniljglass
En len vaniljglass passar bra till många efterrätter
4 – 6 personer
- 2,5 dl vispgrädde
- 1 dl matlagningsgrädde
- 4 äggulor
- 70 g strösocker
- 1 vaniljstång
Gör så här:
- Vispa vispgrädden
- Skrapa ur vaniljfröna ur stången (spara stången till annat tillfälle)
- Blanda vaniljfrön och socker
- Vispa sockerblandningen med äggulorna tills det blir pösigt
- Blanda matlagningsgrädden i äggsmeten
- Vänd ner den vispade grädden i smeten
- Häll smeten i glassmaskin och kör tills den är fryst, ca 15 minuter
- Om du inte har glassmaskin: Frys smeten i en form och rör flera gånger medan den fryser
- Förvara den färdiga glassen i frysen till servering
Glutenfri
Laktosfri
Använd laktosfria mjölkprodukter
Vegan
Använd köpt vegoglass
Så här läser du symbolerna
Röd
Undvik
Gul
Anpassa receptet
Grön
Använd
IBS
Använd laktosfria mjölkprodukter
Viktväktare
Ersätt vispgrädden med mjölk