Ugnsrostad selleri med bönröra och quinoa
Ugnsbakad rotselleri får en söt och nötig smak som passar bra med en frisk bönröra och quinoa
6 personer
Selleri
- 1,2-1,4 kg rotselleri
- Olivolja
- Salt
Bönröra
- 2 paket kokta stora vita bönor (á 400g)
- 2 vitlöksklyftor rivna eller pressade
- 1 msk rivet citronskal
- 2 msk pressad citron
- 6 msk olivolja
- en liten skvätt tabasco
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk malen svartpeppar
Till servering
- 6 portioner kokt quinoa
![OBS! Viktigt att fylla i!](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/10/Ugnsrostad-selleri.jpg)
Gör så här:
Selleri
- Sätt på ugnen, 200oC.
- Skala rotsellerin och skär i tjocka skivor (ca 2 cm)
- Lägg på en ugnsplåt och ringla över olivolja
- Strö över salt
- Baka i ugnen ca 40-50 minuter
Bönröra
- Skölj bönorna och lägg i en mixer tillsammans med övriga ingredienser
- Kör till en röra (grov eller slät – som du vill)
Till servering
- Koka quinoan enligt förpackningen
- Servera selleri med bönröra, quinoa och gärna en fräsch sallad
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Glutenfri
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Laktosfri
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Vegan
Så här läser du symbolerna
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/red.png)
Röd
Undvik
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Gul
Anpassa receptet
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Grön
Använd
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
IBS
Byt vita bönor mot linser och uteslut vitlöken
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Viktväktare
Minska olivoljan till hälften
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Fiskätare
Dryckesförslag
Vinförslag: Rosé de Purcari nr 72881, 150:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl