Ugnsrostad selleri med bönröra och quinoa

Alla, Fiskätare, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Nyheter, Recept, Varmrätt, Vegan, Viktväktare

Ugnsbakad rotselleri får en söt och nötig smak som passar bra med en frisk bönröra och quinoa

6 personer

Selleri

  • 1,2-1,4 kg rotselleri
  • Olivolja
  • Salt

Bönröra

  • 2 paket kokta stora vita bönor (á 400g)
  • 2 vitlöksklyftor rivna eller pressade
  • 1 msk rivet citronskal
  • 2 msk pressad citron
  • 6 msk olivolja
  • en liten skvätt tabasco
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk malen svartpeppar

Till servering

  • 6 portioner kokt quinoa
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

Selleri

  • Sätt på ugnen, 200oC.
  • Skala rotsellerin och skär i tjocka skivor (ca 2 cm)
  • Lägg på en ugnsplåt och ringla över olivolja
  • Strö över salt
  • Baka i ugnen ca 40-50 minuter

Bönröra

  • Skölj bönorna och lägg i en mixer tillsammans med övriga ingredienser
  • Kör till en röra (grov eller slät – som du vill)

Till servering

  • Koka quinoan enligt förpackningen
  • Servera selleri med bönröra, quinoa och gärna en fräsch sallad

 

Glutenfri

Laktosfri

Vegan

Så här läser du symbolerna

Röd

Undvik

Gul

Anpassa receptet

Grön

Använd

IBS

Byt vita bönor mot linser och uteslut vitlöken

Viktväktare

Minska olivoljan till hälften

Fiskätare

Dryckesförslag

Vinförslag: Rosé de Purcari nr 72881, 150:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng