Ugnsrostad selleri med bönröra och quinoa
Ugnsbakad rotselleri får en söt och nötig smak som passar bra med en frisk bönröra och quinoa
6 personer
Selleri
- 1,2-1,4 kg rotselleri
- Olivolja
- Salt
Bönröra
- 2 paket kokta stora vita bönor (á 400g)
- 2 vitlöksklyftor rivna eller pressade
- 1 msk rivet citronskal
- 2 msk pressad citron
- 6 msk olivolja
- en liten skvätt tabasco
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk malen svartpeppar
Till servering
- 6 portioner kokt quinoa
Gör så här:
Selleri
- Sätt på ugnen, 200oC.
- Skala rotsellerin och skär i tjocka skivor (ca 2 cm)
- Lägg på en ugnsplåt och ringla över olivolja
- Strö över salt
- Baka i ugnen ca 40-50 minuter
Bönröra
- Skölj bönorna och lägg i en mixer tillsammans med övriga ingredienser
- Kör till en röra (grov eller slät – som du vill)
Till servering
- Koka quinoan enligt förpackningen
- Servera selleri med bönröra, quinoa och gärna en fräsch sallad
Glutenfri
Laktosfri
Vegan
Så här läser du symbolerna
Röd
Undvik
Gul
Anpassa receptet
Grön
Använd
IBS
Byt vita bönor mot linser och uteslut vitlöken
Viktväktare
Minska olivoljan till hälften
Fiskätare
Dryckesförslag
Vinförslag: Rosé de Purcari nr 72881, 150:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl