Ugnsbakade rödbetor med ädelost
Rödbetorna med sin sötma passar bra med sältan i ädelosten.
6 personer
- 0,5 kg rödbetor
- Rapsolja
- 100 g ädelost (t ex Kvibille ädel)
- Eventuellt örtsalt eller flingsalt
![OBS! Viktigt att fylla i!](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/10/Rödbetor-med-ädelost.jpg)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200oC.
- Skala rödbetorna och dela i mindre bitar om de är stora
- Lägg rödbetorna på plåt och ringla över rapsolja och blanda runt
- Baka i ugnen ca 20 minuter
- Fördela i portionsformar och och smula över ädelosten
- Ställ in portionsformarna i ugnen så att osten smälter
- Servera
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Glutenfri
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Laktosfri
Ersätt ädelosten med örtsalt och kallpressad rapsolja.
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Vegan
Ersätt ädelosten med örtsalt och kallpressad rapsolja.
Så här läser du symbolerna
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/red.png)
Röd
Undvik
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Gul
Anpassa receptet
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Grön
Använd
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
IBS
Byt ut rödbetorna mot morot. Ersätt ädelosten med flingsalt och kallpressad rapsolja.
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Viktväktare
Ta lite ädelost
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Fiskätare
Dryckesförslag
Couvent des Jacobins pinot noir nr 5283, 149:-