Ugnsbakade rödbetor med ädelost

Alla, Fiskätare, Förrätt, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Nyheter, Recept, Vegan, Viktväktare

Rödbetorna med sin sötma passar bra med sältan i ädelosten.

6 personer

  • 0,5 kg rödbetor
  • Rapsolja
  • 100 g ädelost (t ex Kvibille ädel)
  • Eventuellt örtsalt eller flingsalt
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200oC.
  • Skala rödbetorna och dela i mindre bitar om de är stora
  • Lägg rödbetorna på plåt och ringla över rapsolja och blanda runt
  • Baka i ugnen ca 20 minuter
  • Fördela i portionsformar och och smula över ädelosten
  • Ställ in portionsformarna i ugnen så att osten smälter
  • Servera

Glutenfri

Laktosfri

Ersätt ädelosten med örtsalt och kallpressad rapsolja.

Vegan

Ersätt ädelosten med örtsalt och kallpressad rapsolja.

Så här läser du symbolerna

Röd

Undvik

Gul

Anpassa receptet

Grön

Använd

IBS

Byt ut rödbetorna mot morot. Ersätt ädelosten med flingsalt och kallpressad rapsolja.

Viktväktare

Ta lite ädelost

Fiskätare

Dryckesförslag

Couvent des Jacobins pinot noir nr 5283, 149:-

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng