Ugnsbakade grönsaker med oliver och kikärtsröra

Alla, Fiskätare, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Recept, Varmrätt, Vegan, Viktväktare

6 personer

  • 5 paprikor, gärna olika färger
  • 2 fänkålsstånd
  • 3 schalottenlökar (eller en röd lök)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 burk oliver, gärna med kärnor
  • 3 msk olivolja
  • salt, svartpeppar

Kikärtsröra

  • 1,5 burk kikärtor
  • 2 klyfta vitlök
  • 4 tsk spiskummin
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk sesamolja
  • 4 msk olivolja
  • salt, svartpeppar
Paprikor

Gör så här:

  • Sätt på ugnen 225oC
  • Ansa grönsakerna och skär i bitar. Lägg i långpanna
  • Fördela riven vitlök och oliver i plåten.
  • Ringla över olivolja och rör runt.
  • Salta och mal över svartpeppar.
  • Stek i ugnen (15-20 min)
  • Ta ut plåten ur ugnen och smula över fetaosten.

Kör alla ingredienserna till kikärtsröran i matberedare

Servera gärna med kokt bulgur och en tomatsallad med persilja.

Glutenfri

Byt ut bulgur mot ris.

Laktosfri

Vegan

IBS

Uteslut lök och vitlök, byt bulgur mot ris, byt kikärtsröran mot matyoghurt

Viktväktare

Fiskätare

Dryckesförslag

Vinförslag: Penfolds Koonunga Hill Chardonnay nr 6463, 95:-

Dryckesförslag

Vinförslag: Penfolds Koonunga Hill Chardonnay nr 6463, 95:-

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng