Ugnsbakade grönsaker med oliver och kikärtsröra
6 personer
- 5 paprikor, gärna olika färger
- 2 fänkålsstånd
- 3 schalottenlökar (eller en röd lök)
- 3 vitlöksklyftor
- 1 burk oliver, gärna med kärnor
- 3 msk olivolja
- salt, svartpeppar
Kikärtsröra
- 1,5 burk kikärtor
- 2 klyfta vitlök
- 4 tsk spiskummin
- 1 msk citronsaft
- 2 msk sesamolja
- 4 msk olivolja
- salt, svartpeppar
![Paprikor](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/Kajsas_mat_special_paprika.jpg)
Gör så här:
- Sätt på ugnen 225oC
- Ansa grönsakerna och skär i bitar. Lägg i långpanna
- Fördela riven vitlök och oliver i plåten.
- Ringla över olivolja och rör runt.
- Salta och mal över svartpeppar.
- Stek i ugnen (15-20 min)
- Ta ut plåten ur ugnen och smula över fetaosten.
Kör alla ingredienserna till kikärtsröran i matberedare
Servera gärna med kokt bulgur och en tomatsallad med persilja.
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Glutenfri
Byt ut bulgur mot ris.
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Laktosfri
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Vegan
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
IBS
Uteslut lök och vitlök, byt bulgur mot ris, byt kikärtsröran mot matyoghurt
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Viktväktare
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Fiskätare
Dryckesförslag
Vinförslag: Penfolds Koonunga Hill Chardonnay nr 6463, 95:-
Dryckesförslag
Vinförslag: Penfolds Koonunga Hill Chardonnay nr 6463, 95:-