Ugnsbakad rödingfilé eller stekt sojafilé medgräslöksås, grönkålschips forellrom eller tångron och kokt potatis

Alla, Fiskätare, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Nyheter, Recept, Varmrätt, Vegan, Viktväktare

Rödingfilé eller sojafilé blir riktig festmat med en smakrik gräslökssås och rom.

6 personer

Röding- eller sojafiléer

  • 6 rödingfiléer eller sojafiléer (ca 1 kg totalt)
  • 1 tsk salt

Sås

  • 4 dl torrt vitt vin
  • 2 fisk- eller grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl creme fraiche kokbar (valfri fetthalt) eller sojafraiche
  • 1 knippa gräslök (finbladig – grövre gräslök kan vara besk)
  • 150 g smör eller mjölkfritt margarin

Grönkålschips

  • 3 hg grönkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Till servering

  • 75 g forellrom eller röd tångcaviar
  • 6 portioner skalad potatis
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

 

Sås

  • Blanda vin och buljongtärning i en kastrull
  • Koka upp och låt koka tills ca 2 dl återstår
  • Tillsätt creme fraiche/sojafraiche
  • Låt koka ytterligare 1 minut
  • Lägg gräslöken (spara lite till garnering) och smöret/margarinet i en matberedare
  • Häll på den varma vinblandningen och kör till basilikan är finfördelad och såsen är grönprickig
  • Häll tillbaka såsen i kastrullen och ge ett uppkok straxt före servering

Grönkålschips

  • Sätt ugnen på 125
  • Skölj, torka och repa grönkålen. Var noga med att ta bort de grova nerverna
  • Riv bladen i bitar
  • Lägg ut på plåt med bakplåtspapper
  • Ringla över olja och strö på salt
  • Massera in oljan i kålen
  • Baka i ugnen tills chipsen är krispiga ca 15-20 min
  • Förvara torrt till servering

Rödingfilé

  • Sätt ugnen på 225
  • Salta filéerna och lägg på en ugnsplåt
  • Stek filéerna i ugnen ca 10 minuter

Sojafilé

  • Stek filéerna i olja enligt anvisning på förpackningen

Servering

  • Servera rödingfiléer/sojafiléfiléer med gräslökssås, rom, grönkålschips och kokt potatis
  • Garnera med hackad gräslök

.

Glutenfri

Laktosfri

Använd laktosfria mjölkprodukter

Vegan

Använd sojafilé, grönsaksbuljong, sojafraiche, mjölkfritt margarin och tångcaviar

IBS

Använd laktosfria mjölkprodukter.

Viktväktare

Använd mager creme fraiche och minska smöret till 25g

Fiskätare

Så här läser du symbolerna

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Dryckesförslag

Couvent des Jacobins chardonnay nr 5798, 149:-

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng