Ugnsbakad rabarber med vaniljglass

Alla, Dessert, Fiskätare, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Nyheter, Recept, Vegan, Viktväktare

Här möter den friska syrliga rabarbern en len vaniljglass och lite krispiga kaksmulor.

6 personer

  • 4 hg rabarber
  • 3-4 msk strösocker
  • smör eller mjölkfritt margarin (till formen)
  • 6 portioner vaniljglass
  • 6 småkakor t ex havrekakor
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Sätt på ugnen på 200ºC
  • Smörj en ugnssäker form med smör eller mjölkfritt margarin
  • Skär rabarberstjälkarna i 5 cm långa bitar
  • Lägg bitarna i formen och strö över sockret
  • Baka rabarbern i ugnen tills den är mjuk och fått lite färg (ca 20 minuter)
  • Krossa kakorna
  • Lägg upp rabarbern på assietter och strö kaksmulorna bredvid
  • Lägg en kula vaniljglass på kaksmulorna
  • Servera

Glutenfri

Använd glutenfria kakor

Laktosfri

Använd laktosfri glass och laktosfria kakor

Vegan

Använd vegoglass och veganska kakor

IBS

Använd laktosfri glass och gluten- och laktosfria kakor

Viktväktare

Använd mager glass och minska eventuellt sockermängden till hälften

Fiskätare

Så här läser du symbolerna

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Dryckesförslag

Vinförslag: Asti Cinzano mousserande sött nr 7711, 79:-

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng