Toast med kantarellröra
Sommarens första kantareller är något alldeles speciellt. Stek dem i smör och strö över en kokt torsk eller gör som till denna toast – låt lite crème fraiche eller sojafraiche koka in i svampen. Doften sprider sig i köket. Härligt.
6 personer
- 2 l kantareller
- 2 msk smör/mjölkfritt margarin
- 2 dl crème fraiche/sojafraiche
- salt
- Eventuellt lite svart- eller vitpeppar
- 6 skivor bröd (ljust eller mörkt)

Gör så här:
- Rensa kantarellerna fria från skräp (skölj inte – då försvinner en del av smaken)
- Dela svampar som är stora
- Stek brödskivorna i lite av smöret/margarinet och lägg åt sidan
- Lägg svampen i pannan och stek till vattnet kokat in.
- Lägg i resten av smöret/margarinet och stek vidare till svampen fått lite färg
- Tillsätt crème fraiche/sojafraiche och koka ihop till en röra
- Smaka av med salt och eventuellt lite peppar
- Fördela svampen på brödskivorna och servera

Glutenfri
Använd glutenfritt bröd

Laktosfri
Använd laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche

Vegan
Använd mjölkfritt margarin och sojafraiche
Så här läser du symbolerna

Röd
Undvik

Gul
Anpassa receptet

Grön
Använd

IBS
Byt kantarellröran mot rökt skinka och gratinera toasten med lagrad ost

Viktväktare
Rosta brödet utan smör. Använd en stekpanna med beläggning till svampen. Stek i 1 tsk smör och använd mager crème fraiche.

Fiskätare
Dryckesförslag
Till toasten är det gott med öl