Sommarens första kantareller är något alldeles speciellt. Stek dem i smör och strö över en kokt torsk eller gör som till denna toast – låt lite crème fraiche eller sojafraiche koka in i svampen. Doften sprider sig i köket. Härligt.

6 personer

  • 2 l kantareller
  • 2 msk smör/mjölkfritt margarin
  • 2 dl crème fraiche/sojafraiche
  • salt
  • Eventuellt lite svart- eller vitpeppar
  • 6 skivor bröd (ljust eller mörkt)
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Rensa kantarellerna fria från skräp (skölj inte – då försvinner en del av smaken)
  • Dela svampar som är stora
  • Stek brödskivorna i lite av smöret/margarinet och lägg åt sidan
  • Lägg svampen i pannan och stek till vattnet kokat in.
  • Lägg i resten av smöret/margarinet och stek vidare till svampen fått lite färg
  • Tillsätt crème fraiche/sojafraiche och koka ihop till en röra
  • Smaka av med salt och eventuellt lite peppar
  • Fördela svampen på brödskivorna och servera

Glutenfri

Använd glutenfritt bröd

Laktosfri

Använd laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche

Vegan

Använd mjölkfritt margarin och sojafraiche

Så här läser du symbolerna

Röd

Undvik

Gul

Anpassa receptet

Grön

Använd

IBS

Byt kantarellröran mot rökt skinka och gratinera toasten med lagrad ost

Viktväktare

Rosta brödet utan smör. Använd en stekpanna med beläggning till svampen. Stek i 1 tsk smör och använd mager crème fraiche.

Fiskätare

Dryckesförslag

Till toasten är det gott med öl

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng