Tiramisu
Krämig, len och söt blir den en perfekt avslutning på den italienska festen. Servera gärna Tiramisu med en dubbel espresso
6-8 personer
- 3 äggvitor
- 1 dl strösocker
- 3 äggulor
- 500 g mascarpone eller annan färskost
- 0,5 dl Amaretto eller annan smakrik sprit
- 1 paket savoiardikex
- 1,5 dl kall espresso eller starkt kaffe
- Kakao

Gör så här:
- Vispa äggvitorna lätt. Fortsätt att vispa i sockret lite i taget.
- Vispa till hårt skum
- Vispa ihop äggulorna, mascarponen och Amaretton till en slät smet
- Blanda ner äggvitorna i äggulesmeten till en len kräm
- Doppa kexen hastigt i kaffet och lägg i en form eller i portionsskålar
- Bred hälften av krämen på kexen
- Lägg på ytterligare ett lager kex och sedan resten av krämen
- Täck med plastfilm och ställ i kylen 6 timmar eller över natten
- Ta fram ur kylen och pudra över kakao före serveringen

Grön
Använd

Gul
Anpassa receptet

Röd
Undvik

Glutenfri
Använd glutenfria kex

Laktosfri
Använd laktosfri färskost

Vegan
Uteslut äggen. Blanda vegofärskost med 6 dl vispad vegogrädde. Använd vegokex.

IBS
Använd laktosfri färskost och glutenfria kex

Viktväktare
En liten bit kanske?

Fiskätare
Dryckesförslag
Dubbel espresso och Limoncello nr 768, 199:-/50 cl