Tiramisu

Nyheter

Krämig, len och söt blir den en perfekt avslutning på den italienska festen. Servera gärna Tiramisu med en dubbel espresso

6-8 personer

  • 3 äggvitor
  •  1 dl strösocker
  •  3 äggulor
  • 500 g mascarpone eller annan färskost
  • 0,5 dl Amaretto eller annan smakrik sprit
  • 1 paket savoiardikex
  • 1,5 dl kall espresso eller starkt kaffe
  •  Kakao
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Vispa äggvitorna lätt. Fortsätt att vispa i sockret lite i taget.
  • Vispa till hårt skum
  • Vispa ihop äggulorna, mascarponen och Amaretton till en slät smet
  • Blanda ner äggvitorna i äggulesmeten till en len kräm
  • Doppa kexen hastigt i kaffet och lägg i en form eller i portionsskålar
  • Bred hälften av krämen på kexen
  • Lägg på ytterligare ett lager kex och sedan resten av krämen
  • Täck med plastfilm och ställ i kylen 6 timmar eller över natten
  • Ta fram ur kylen och pudra över kakao före serveringen

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Glutenfri

Använd glutenfria kex

Laktosfri

Använd laktosfri färskost

Vegan

Uteslut äggen. Blanda vegofärskost med 6 dl vispad vegogrädde. Använd vegokex.

IBS

Använd laktosfri färskost och glutenfria kex

Viktväktare

En liten bit kanske?

Fiskätare

Dryckesförslag

Dubbel espresso och Limoncello nr 768, 199:-/50 cl

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng