Teriyakilax eller sojafilé med svart ris, ingefärssås och grön sjögrässallad

Alla, Fiskätare, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Nyheter, Recept, Varmrätt, Vegan, Viktväktare

Lax med asiatiska smaker där ingefäran höjer hettan. Svart ris är både vackert och gott.

6 personer

Lax/sojafilé

  • 7-9 hg laxfilé utan skinn / sojafilé
  • 1-2 vitlöksklyftor (riven eller pressad)
  • 1 msk flytande honung (eller ljus sirap)
  • 1 msk ingefära (riven)
  • 0,5 dl japansk soja

Ingefärssås

  • 1 msk ingefära (riven)
  • 1 tsk flytande honung (eller ljus sirap)
  • 1 krm salt
  • 3 dl turkisk yoghurt/soygurt

Till servering

  • 4 portioner svart ris
  • 2 hg grön sjögrässallad
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

Lax

  • Skär laxen i bitar
  • Blanda marinaden och häll över laxen
  • Marinera i minst 30 minuter
  • Sätt på ugnen på 225oC
  • Lägg laxbitarna på bakplåtspapper på plåt
  • Stek laxen i ugn ca 10-15minuter

Sojafilé

  • Blanda marinaden och häll över bitar av sojafilé
  • Marinera i minst 30 minuter
  • Stek sojafilébitarna i rapsolja i stekpanna

Ingefärssås

  • Blanda ingredienserna till såsen

Till servering

  • Koka det svarta riset enligt förpackningen
  • Servera laxen/sojafilén med ris, ingefärssås och grön sjögrässallad

Glutenfri

Laktosfri

Använd laktosfri yoghurt

Vegan

Använd sojafilé och soygurt

Så här läser du symbolerna

Röd

Undvik

Gul

Anpassa receptet

Grön

Använd

IBS

Använd laktosfri yoghurt. Uteslut vitlök och byt honung mot ljus sirap.

Viktväktare

Fiskätare

Dryckesförslag

Dr L halvtorr riesling nr 7218, 89:-

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng