Tångromsröra
Tångromsröra – en liten förrätt med härlig sälta. Den passar utmärkt till ett glas öl.
6 personer
- 1 burk tångrom (ca 100g)
- 6 normalstora potatisar – kokta, kalla och skalade
- 1 dl sojafraiche
- 1 dl majonnäs (valfri fetthalt)
- 1 knippa gräslök
- 2 skivor kavring
- 6 blad romansallad – strimlade
- några dillvippor
- grovmalen svartpeppar

Gör så här:
- Skär potatisen i små kuber
- Hacka gräslök och ansjovis
- Blanda sojafraiche och majonnäs
- Rör ner gräslöken
- Vänd ner potatisen
- Skär kavringen i tunna stavar och rosta dem i torr stekpanna
- Lägg den strimlade salladen i botten på serveringsglas
- Lägg gubbröran i glasen och mal över lite svartpeppar
- Garnera med dillvippor och servera med rostad kavring

Glutenfri
Servera med glutenfritt bröd

Laktosfri
Använd laktosfri crème fraiche

Vegan

IBS
Använd glutenfritt bröd och laktosfri crème fraiche. Byt gräslöken mot hackad dill.

Viktväktare
Använd mager majonnäs

Fiskätare
Så här läser du symbolerna

Grön
Använd

Gul
Anpassa receptet

Röd
Undvik
Dryckesförslag
Till förrätten är det godast med öl
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl