Sydfransk fiskgratäng eller Oumphgratäng

Alla, Fiskätare, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Nyheter, Recept, Varmrätt, Vegan, Viktväktare

Örtkryddorna i gratängen sprider en härlig doft i köket.

 

6 personer

  • 8-9 hg fiskfilé t. ex. torsk, kolja eller sej eller Oumphfilé
  • 3 msk olivolja
  • 1 knippa salladslök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk torkad oregano
  • 0,5 tsk torkad timjan
  • 0,5 tsk torkad fänkål
  • 1 lagerblad
  • Rivet apelsinskal (från 0,5 apelsin)
  • 2 paket krossade tomater
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl kraftig fiskbuljong (eller 1 fiskbuljongtärning)
  • 0,5 kruka färsk timjan
  • salt och nymalen svartpeppar

Till servering

  • 6 portioner potatis

 

OBS! Viktigt att fylla i!

 

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200oC.
  • Lägg fiskfiléerna/Oumphfiléerna i en ugnsfast form
  • Skär salladslöken i skivor
  • Fräs salladslök och vitlök i olivoljan i en panna utan att de tar färg
  • Tillsätt de torra kryddorna, det vita vinet, de krossade tomaterna och fiskfonden
  • Smaka av med salt och svartpeppar
  • Låt tomatröran koka ca 15 minuter
  • Häll tomatröran över fisken/Oumphen
  • Ställ in formen i ugnen i 25-30 minuter (täck med folie om den börjar bli mörk)
  • Garnera med färsk timjan

Till servering

  • Skala och koka potatisen och servera till gratängen

 

Glutenfri

Laktosfri

Vegan

Använd Oumph

IBS

Uteslut vitlök och salladslök

Viktväktare

Fiskätare

Så här läser du symbolerna

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

 

Dryckesförslag

Couvent des Jacobins blanc nr 5798, 149:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng