Svarta vinbär som blivit riktigt mogna på busken får en härlig sötma. Jag gör en sorbet fullmatad med smak.

6 personer

  • 300 g svarta vinbär
  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 dl socker
  • 3 msk pressad citron
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Koka upp socker och vatten
  • Lägg i bären och låt alltsammans kallna
  • Mixa bären och sockerlagen och passera genom en sil för att få bort kärnor och skal
  • Blanda i pressad citron
  • Kör blandningen i glassmaskin eller ställ i frysen och rör i sorbetsmeten varje halvtimma tills den är fryst
  • Låt gärna sorbeten stå i frysen över natten innan du gör kulor av den

Glutenfri

Laktosfri

Vegan

Så här läser du symbolerna

Röd

Undvik

Gul

Anpassa receptet

Grön

Använd

IBS

Byt svarta vinbär mot hallon

Viktväktare

Liten kula?

Fiskätare

Dryckesförslag

Asti Cinzano mousserande nr 7711, 79:-

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng