Svartvinbärssorbet
Svarta vinbär som blivit riktigt mogna på busken får en härlig sötma. Jag gör en sorbet fullmatad med smak.
6 personer
- 300 g svarta vinbär
- 1,5 dl vatten
- 1,5 dl socker
- 3 msk pressad citron
![OBS! Viktigt att fylla i!](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/07/svartvinbärssorbet.jpg)
Gör så här:
- Koka upp socker och vatten
- Lägg i bären och låt alltsammans kallna
- Mixa bären och sockerlagen och passera genom en sil för att få bort kärnor och skal
- Blanda i pressad citron
- Kör blandningen i glassmaskin eller ställ i frysen och rör i sorbetsmeten varje halvtimma tills den är fryst
- Låt gärna sorbeten stå i frysen över natten innan du gör kulor av den
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Glutenfri
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Laktosfri
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Vegan
Så här läser du symbolerna
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/red.png)
Röd
Undvik
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Gul
Anpassa receptet
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Grön
Använd
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
IBS
Byt svarta vinbär mot hallon
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Viktväktare
Liten kula?
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Fiskätare
Dryckesförslag
Asti Cinzano mousserande nr 7711, 79:-