Svartvinbärssorbet
Svarta vinbär som blivit riktigt mogna på busken får en härlig sötma. Jag gör en sorbet fullmatad med smak.
6 personer
- 300 g svarta vinbär
- 1,5 dl vatten
- 1,5 dl socker
- 3 msk pressad citron
Gör så här:
- Koka upp socker och vatten
- Lägg i bären och låt alltsammans kallna
- Mixa bären och sockerlagen och passera genom en sil för att få bort kärnor och skal
- Blanda i pressad citron
- Kör blandningen i glassmaskin eller ställ i frysen och rör i sorbetsmeten varje halvtimma tills den är fryst
- Låt gärna sorbeten stå i frysen över natten innan du gör kulor av den
Glutenfri
Laktosfri
Vegan
Så här läser du symbolerna
Röd
Undvik
Gul
Anpassa receptet
Grön
Använd
IBS
Byt svarta vinbär mot hallon
Viktväktare
Liten kula?
Fiskätare
Dryckesförslag
Asti Cinzano mousserande nr 7711, 79:-