Om du gillar sötsurt godis är sura hallonremmar något för dig

Ca 30 hallonremmar (beroende på storlek)

Remmar

  • 300 g frysta hallon
  • 5 tsk gelatinpulver (10 gelatinblad) + 0,5 dl vatten
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl vit sirap
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 tsk citronsyra

Garnering

  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 krm citronsyra
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Lägg ett bakplåtspapper på en plåt
  • Koka hallonen i mikron i en minut (för att minska risken för magsjuka)
  • Passera hallonen genom en sil så att du får 2 dl hallonpuré
  • Lägg gelatinet i vatten att svälla
  • Koka upp hallonpuré strösocker, sirap och vatten i en tjockbottnad kastrull
  • Låt koka kraftigt i ca 5 minuter
  • Tag hallonmassan av värmen och rör ner gelatinet
  • Tillsätt citronsyra och rör om till en jämn smet
  • Häll ut hallonsmeten på bakplåtspappret
  • Bred ut massan tunnt
  • Låt stelna i rumstemperatur 2 timmar (eller över natten)
  • Skär godiset i remsor
  • Förvara i rumstemperatur i burk med lock och bakplåtspapper mellan lagren
  • Vänd remsorna i socker-citronsyrablandningen strax före servering

Glutenfri

Laktosfri

Vegan

Välj annat godis

IBS

Viktväktare

Kanske en?

Fiskätare

Så här läser du symbolerna

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng