Stekt torskrygg eller sojafilé med kantareller och grön ärtpuré

Alla, Fiskätare, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Nyheter, Recept, Varmrätt, Vegan, Viktväktare

Jag serverar smörstekta kantareller och en knallgrön ärtpuré till den stekta torskryggen och kokt potatis. Amandine är en smakrik potatis som passar bra till torskryggen.

6 personer

  • 8-9 hg torskrygg / sojafilé
  • 600 g frysta ärtor
  • 100 g färskost (Philadelphia, ”Oatly på mackan” eller liknande)
  • 1 l kantareller
  • smör eller rapsolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 6 portioner potatis (gärna Amandine)
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Rensa kantarellerna men undvik att skölja dem (svampen tappar smak).
  • Dela svamparna om de är stora.
  • Stek kantarellerna långsamt i smör eller rapsolja. Salta.
  • Koka ärtorna enligt förpackningen.
  • Rör ner färskosten och mixa till en slät puré.
  • Smaka av purén med salt och lite svartpeppar.
  • Späd purén med lite kokande vatten om den känns för fast.
  • Salta och peppra torsken/sojafilén och stek i smör/rapsolja.
  • Servera med skalad kokt potatis.

Glutenfri

Laktosfri

Använd laktosfritt smör och färskost

Vegan

Använd sojafilé, vegofärskost (Oatly på Mackan) och rapsolja.

Så här läser du symbolerna

Röd

Undvik

Gul

Anpassa receptet

Grön

Använd

IBS

Använd laktosfritt smör och färskost. Byt ärtorna mot färsk spenat (200 g) och uteslut kantarellerna.

Viktväktare

Använd mager färskost och stek kantareller och fisk i panna med ”släpp lätt” beläggning i minimalt med fett.

Fiskätare

Dryckesförslag

Couvent des Jacobins, pinot noir nr 5283, 149:-

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng