Stekt torskrygg eller sojafilé med kantareller och grön ärtpuré
Jag serverar smörstekta kantareller och en knallgrön ärtpuré till den stekta torskryggen och kokt potatis. Amandine är en smakrik potatis som passar bra till torskryggen.
6 personer
- 8-9 hg torskrygg / sojafilé
- 600 g frysta ärtor
- 100 g färskost (Philadelphia, ”Oatly på mackan” eller liknande)
- 1 l kantareller
- smör eller rapsolja
- Salt
- Svartpeppar
- 6 portioner potatis (gärna Amandine)
Gör så här:
- Rensa kantarellerna men undvik att skölja dem (svampen tappar smak).
- Dela svamparna om de är stora.
- Stek kantarellerna långsamt i smör eller rapsolja. Salta.
- Koka ärtorna enligt förpackningen.
- Rör ner färskosten och mixa till en slät puré.
- Smaka av purén med salt och lite svartpeppar.
- Späd purén med lite kokande vatten om den känns för fast.
- Salta och peppra torsken/sojafilén och stek i smör/rapsolja.
- Servera med skalad kokt potatis.
Glutenfri
Laktosfri
Använd laktosfritt smör och färskost
Vegan
Använd sojafilé, vegofärskost (Oatly på Mackan) och rapsolja.
Så här läser du symbolerna
Röd
Undvik
Gul
Anpassa receptet
Grön
Använd
IBS
Använd laktosfritt smör och färskost. Byt ärtorna mot färsk spenat (200 g) och uteslut kantarellerna.
Viktväktare
Använd mager färskost och stek kantareller och fisk i panna med ”släpp lätt” beläggning i minimalt med fett.
Fiskätare
Dryckesförslag
Couvent des Jacobins, pinot noir nr 5283, 149:-