Stekt torskrygg eller sojafilé med fräst spenat och rostad palsternacka

Alla, Fiskätare, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Nyheter, Recept, Varmrätt, Vegan, Viktväktare

Här fräser jag spenaten i smör eller rapsolja. och serverar med rostad palsternacka och en torskrygg eller sojafilé som får knaprig topping av stekt bacon eller rostad lök.

6 personer

  • 8-9 hg torskrygg/sojafilé
  • 1 stor påse färsk spenat (200 g)
  • 1 kg palsternacka
  • 1 paket bacon (140 g) / 0,5 dl rostad lök
  • smör eller rapsolja
  • salt
  • svartpeppar
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200oC
  • Ansa palsternackorna  och skär i stavar
  • Lägg palsternackan i en ugnsplåt, ringla över rapsolja, krydda med salt och rör runt
  • Rosta palsternackan i ugnen ca 20 minuter
  • Fräs spenaten i smör eller rapsolja tills den är helt mjuk – krydda med salt och svartpeppar
  • Skär bacon i strimlor, lägg i kall stekpanna och stek sen till baconet är krispigt – låt rinna av på hushållspapper
  • Stek torskryggen eller sojafilén
  • Servera torsk/sojafilé med fräst spenat, rostad palsternacka och bacon eller rostad lök

Glutenfri

Laktosfri

Vegan

Använd sojafilé, rapsolja och rostad lök

Så här läser du symbolerna

Röd

Undvik

Gul

Anpassa receptet

Grön

Använd

IBS

Använd bacon

Viktväktare

Använd bara lite smör, rapsolja och bacon

Fiskätare

Dryckesförslag

Chateau Coucheroy Sauvignon Blanc nr 4136, 129:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng