Stekt torskrygg eller sojafilé med fräst spenat och rostad palsternacka
Här fräser jag spenaten i smör eller rapsolja. och serverar med rostad palsternacka och en torskrygg eller sojafilé som får knaprig topping av stekt bacon eller rostad lök.
6 personer
- 8-9 hg torskrygg/sojafilé
- 1 stor påse färsk spenat (200 g)
- 1 kg palsternacka
- 1 paket bacon (140 g) / 0,5 dl rostad lök
- smör eller rapsolja
- salt
- svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200oC
- Ansa palsternackorna och skär i stavar
- Lägg palsternackan i en ugnsplåt, ringla över rapsolja, krydda med salt och rör runt
- Rosta palsternackan i ugnen ca 20 minuter
- Fräs spenaten i smör eller rapsolja tills den är helt mjuk – krydda med salt och svartpeppar
- Skär bacon i strimlor, lägg i kall stekpanna och stek sen till baconet är krispigt – låt rinna av på hushållspapper
- Stek torskryggen eller sojafilén
- Servera torsk/sojafilé med fräst spenat, rostad palsternacka och bacon eller rostad lök
Glutenfri
Laktosfri
Vegan
Använd sojafilé, rapsolja och rostad lök
Så här läser du symbolerna
Röd
Undvik
Gul
Anpassa receptet
Grön
Använd
IBS
Använd bacon
Viktväktare
Använd bara lite smör, rapsolja och bacon
Fiskätare
Dryckesförslag
Chateau Coucheroy Sauvignon Blanc nr 4136, 129:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl