Färsk fänkål ger en härlig smak åt rapsolja. Jag serverar stekt torsk med fänkålsolja och gratinerad fänkål.

6 personer

  • 8-9 hg torskrygg/sojafilé
  • salt
  • svartpeppar
  • smör eller rapsolja

Fänkålsolja

  • 2-3 dl ”fänkålsdill”
  • 1 dl rapsolja
  • 0,5 krm salt

Till servering

  • Gratinerad fänkål (se separat recept)
  • Kokt potatis
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Plocka ”dillen” från färsk fänkål
  • Mixa ”fänkålsdillen” med rapsoljan
  • Smaka av med lite salt
  • Stek torskryggen eller sojafilén
  • Servera torsk/sojafilé med gratinerad fänkål (separat recept), fänkålsolja och kokt potatis

Glutenfri

Laktosfri

Använd laktosfritt smör

Vegan

Använd sojafilé och rapsolja

Så här läser du symbolerna

Röd

Undvik

Gul

Anpassa receptet

Grön

Använd

IBS

Använd laktosfritt smör

Viktväktare

Använd bara lite smör och fänkålsolja

Fiskätare

Dryckesförslag

Chateau Coucheroy Sauvignon Blanc nr 4136, 129:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng