Stekt torsk med fänkålsolja
Färsk fänkål ger en härlig smak åt rapsolja. Jag serverar stekt torsk med fänkålsolja och gratinerad fänkål.
6 personer
- 8-9 hg torskrygg/sojafilé
- salt
- svartpeppar
- smör eller rapsolja
Fänkålsolja
- 2-3 dl ”fänkålsdill”
- 1 dl rapsolja
- 0,5 krm salt
Till servering
- Gratinerad fänkål (se separat recept)
- Kokt potatis

Gör så här:
- Plocka ”dillen” från färsk fänkål
- Mixa ”fänkålsdillen” med rapsoljan
- Smaka av med lite salt
- Stek torskryggen eller sojafilén
- Servera torsk/sojafilé med gratinerad fänkål (separat recept), fänkålsolja och kokt potatis

Glutenfri

Laktosfri
Använd laktosfritt smör

Vegan
Använd sojafilé och rapsolja
Så här läser du symbolerna

Röd
Undvik

Gul
Anpassa receptet

Grön
Använd

IBS
Använd laktosfritt smör

Viktväktare
Använd bara lite smör och fänkålsolja

Fiskätare
Dryckesförslag
Chateau Coucheroy Sauvignon Blanc nr 4136, 129:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl