Stekt gösfilé eller sojafilé med basilikasås och pressad potatis

Alla, Fiskätare, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Nyheter, Recept, Varmrätt, Vegan, Viktväktare

Den stekta gösen eller sojafilén blir riktig festmat tillsammans med den örtiga basilikasåsen.

6 personer

Gös- eller sojafilé

  • 1 kg gösfilé eller sojafilé
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl vetemjöl eller glutenfritt mjöl
  • 4 msk smör eller mjölkfritt margarin
  • 4 hg skalade färska räkor

Sås

  • 4 dl torrt vitt vin
  • 2 fisk- eller grönsaksbuljongtärningar
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 2 dl creme fraiche kokbar (valfri fetthalt) eller sojafraiche
  • 1 kruka basilika
  • 150 g smör eller mjölkfritt margarin
  • 1/4 krm cayennepeppar

Till servering

  • 6 portioner kokt pressad potatis
  • Basilikablad
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

Sås

  • Blanda vin, buljongtärning och vitlök i en kastrull
  • Koka upp och låt koka tills ca 2 dl återstår
  • Tillsätt creme fraiche/sojafraiche
  • Låt koka ytterligare 1 minut
  • Sila av vitlöken
  • Lägg basilikabladen (spara några till garnering) och smöret/margarinet i en matberedare
  • Häll på den varma vinblandningen och kör till basilikan är finfördelad och såsen är grönprickig
  • Häll tillbaka såsen i kastrullen och ge ett uppkok straxt före servering

Tillbehör

  • Skala och koka potatisen
  • Rensa räkorna

Gös- / sojafilé

  • Salta filéerna och vänd i mjölet
  • Hetta upp smöret/margarinet i en stekpanna
  • Stek filéerna gyllenbruna ca 2 minuter per sida
  • Låt räkorna steka med sista minuten

Servering

  • Servera filéerna nystekta med basilikasås och pressad potatis
  • Garnera med räkor och basilikablad

Glutenfri

Använd glutenfritt mjöl

Laktosfri

Använd laktosfria mjölkprodukter

Vegan

Använd sojafilé, sojafraiche, mjölkfritt margarin, grönsaksbuljongtärning. Uteslut räkorna.

Så här läser du symbolerna

Röd

Undvik

Gul

Anpassa receptet

Grön

Använd

IBS

Använd glutenfritt mjöl och laktosfria mjölkprodukter

Viktväktare

Använd mager creme fraiche och minska smöret till 25 g. Stek filéerna i belagd panna med minimalt med smör.

Fiskätare

Dryckesförslag

Chablis Premier Cru Beauroy 7125, 195:-

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng