Stekt gös eller sojafilé med örtsås

Alla, Fiskätare, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Recept, Varmrätt, Vegan, Viktväktare

Här serverar jag en nystekt gösfilé eller sojafilé med en grönprickig örtsås och kokt potatis

6 personer

Gös

  • 0,8 – 1 kg gösfilé/sojafilé
  • grovt rågmjöl
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • rapsolja

Örtsås och örtolja

  • 3 dl crème fraiche (sojafraiche)
  • 2 knippor dill
  • 2 knippor gräslök
  • 0,5 dl rapsolja
  • salt

 

  • 6 portioner potatis (ca 1,2 kg)
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Börja med örtsåsen och örtoljan
  • Hacka dill och gräslök
  • Blanda hälften av örterna med crème fraiche och lite salt
  • Mixa resten av örterna med rapsolja och lite salt
  • Byxa gösfiléerna eller be affären göra det
  • Vänd filéerna i grovt rågmjöl
  • Bryn smör tillsammans med rapsolja i en panna
  • Salta och peppra filéerna och stek dem
  • Servera gösen/sojafilén nystekt med örtsås, örtolja och kokt potatis

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Glutenfri

Byt rågmjölet mot glutenfritt mjöl eller uteslut helt

Laktosfri

Använd laktosfritt smör och crème fraiche

Vegan

Använd sojafiéer och uteslut smöret. Använd sojafraiche.

IBS

Byt rågmjöl mot glutenfritt mjöl eller uteslut helt. Använd laktosfritt smör och crème fraiche.

Viktväktare

Använd mager crème fraiche. Uteslut örtoljan. Stek i lite fett i panna med beläggning.

Fiskätare

Dryckesförslag

Trimbach Riesling nr 2639, 145:-

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng