Stekt gös eller sojafilé med örtsås
Här serverar jag en nystekt gösfilé eller sojafilé med en grönprickig örtsås och kokt potatis
6 personer
Gös
- 0,8 – 1 kg gösfilé/sojafilé
- grovt rågmjöl
- salt
- svartpeppar
- smör
- rapsolja
Örtsås och örtolja
- 3 dl crème fraiche (sojafraiche)
- 2 knippor dill
- 2 knippor gräslök
- 0,5 dl rapsolja
- salt
- 6 portioner potatis (ca 1,2 kg)
![OBS! Viktigt att fylla i!](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/05/Gös.jpg)
Gör så här:
- Börja med örtsåsen och örtoljan
- Hacka dill och gräslök
- Blanda hälften av örterna med crème fraiche och lite salt
- Mixa resten av örterna med rapsolja och lite salt
- Byxa gösfiléerna eller be affären göra det
- Vänd filéerna i grovt rågmjöl
- Bryn smör tillsammans med rapsolja i en panna
- Salta och peppra filéerna och stek dem
- Servera gösen/sojafilén nystekt med örtsås, örtolja och kokt potatis
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Grön
Använd
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Gul
Anpassa receptet
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/red.png)
Röd
Undvik
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Glutenfri
Byt rågmjölet mot glutenfritt mjöl eller uteslut helt
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Laktosfri
Använd laktosfritt smör och crème fraiche
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Vegan
Använd sojafiéer och uteslut smöret. Använd sojafraiche.
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
IBS
Byt rågmjöl mot glutenfritt mjöl eller uteslut helt. Använd laktosfritt smör och crème fraiche.
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Viktväktare
Använd mager crème fraiche. Uteslut örtoljan. Stek i lite fett i panna med beläggning.
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Fiskätare
Dryckesförslag
Trimbach Riesling nr 2639, 145:-