Snittar med kräftskagen och regnbågsrom/tångkaviar

Alla, Fiskätare, Förrätt, IBS, Laktosfri, Recept, Vegan, Viktväktare

Något läckert att äta i väntan på att sätta sig till bords. Du kan också använda snittarna som förrätt.

Snittar med kräftskagen 6 personer

  • 170 g kräftstjärtar i lake (avrunnen vikt)
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 2 msk finhackad dill
  • 0,5 – 1 msk pressad citron
  • chiliflakes
  • salt
  • svartpeppar
  • 6 tunna skivor ljust eller mörkt bröd
  • dill eller gräslök till garnering
OBS! Viktigt att fylla i!

Snittar med kräftskagen – gör så här:

  • Hacka kräftstjärtarna grovt.
  • Blanda med majonnäs, crème fraiche, rödlök och dill.
  • Smaka av med citronsaft, chilliflakes, salt och svartpeppar.
  • Rosta ljust eller mörkt bröd
  • Kantskär brödskivorna och dela i trekanter
  • Fördela röran på snittarna och garnera med dillvippor

Snittar med regnbågsrom eller tångkaviar 6 personer

  • 100 g regnbågsrom / tångkaviar
  • 1 burk Philadelphiaost / vegansk färskost
  • 1 knippa gräslök
  • 6 tunna skivor ljust eller mörkt bröd

Snittar med regnbågsrom eller tångkaviar – gör så här:

  • Rosta ljust eller mörkt bröd
  • Kantskär brödskivorna och dela i trekanter
  • Fördela färskost och rom/kaviar på snittarna och garnera med finskuren gräslök

Glutenfri

Använd glutenfritt bröd

Laktosfri

Använd laktosfria mjölkprodukter

Vegan

Använd vegansk färskost och tångkaviar. Uteslut snittar med kräftskagen.

IBS

Använd glutenfritt bröd och laktosfria mjölkprodukter

Viktväktare

Använd magra mjölkprodukter

Fiskätare

Dryckesförslag

Vinförslag: Geisweiler Cremant de Bourgogne Brut nr 7635, 119:-
Alkoholfritt alternativ: Freixenet nr 1934, 31:- (20 cl)

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng