Snittar med kräftskagen och regnbågsrom/tångkaviar
Något läckert att äta i väntan på att sätta sig till bords. Du kan också använda snittarna som förrätt.
Snittar med kräftskagen 6 personer
- 170 g kräftstjärtar i lake (avrunnen vikt)
- 2 msk majonnäs
- 2 msk crème fraiche
- 2 msk finhackad rödlök
- 2 msk finhackad dill
- 0,5 – 1 msk pressad citron
- chiliflakes
- salt
- svartpeppar
- 6 tunna skivor ljust eller mörkt bröd
- dill eller gräslök till garnering
Snittar med kräftskagen – gör så här:
- Hacka kräftstjärtarna grovt.
- Blanda med majonnäs, crème fraiche, rödlök och dill.
- Smaka av med citronsaft, chilliflakes, salt och svartpeppar.
- Rosta ljust eller mörkt bröd
- Kantskär brödskivorna och dela i trekanter
- Fördela röran på snittarna och garnera med dillvippor
Snittar med regnbågsrom eller tångkaviar 6 personer
- 100 g regnbågsrom / tångkaviar
- 1 burk Philadelphiaost / vegansk färskost
- 1 knippa gräslök
- 6 tunna skivor ljust eller mörkt bröd
Snittar med regnbågsrom eller tångkaviar – gör så här:
- Rosta ljust eller mörkt bröd
- Kantskär brödskivorna och dela i trekanter
- Fördela färskost och rom/kaviar på snittarna och garnera med finskuren gräslök
Glutenfri
Använd glutenfritt bröd
Laktosfri
Använd laktosfria mjölkprodukter
Vegan
Använd vegansk färskost och tångkaviar. Uteslut snittar med kräftskagen.
IBS
Använd glutenfritt bröd och laktosfria mjölkprodukter
Viktväktare
Använd magra mjölkprodukter
Fiskätare
Dryckesförslag
Vinförslag: Geisweiler Cremant de Bourgogne Brut nr 7635, 119:-
Alkoholfritt alternativ: Freixenet nr 1934, 31:- (20 cl)