Snittar med forellrom eller tångkaviar
Frasiga snittar med forellrom eller tångkaviar passar bra som förrätt tillsammans med något bubbligt i glasen.
6 personer
- 6 skivor ljust bröd
- 1 msk smör eller mjölkfritt margarin
- 2 burkar (á 80 g) forellrom eller tångkaviar
- 1 dl creme fraiche eller sojafraiche
- Dill

Gör så här:
- Skär brödet i skivor och dela skivorna i 4 delar
- Stek brödet i smör eller margarin
- Lägg på hushållspapper för att svalna och suga upp överflödigt fett
- Klicka på creme fraiche eller sojafraiche
- Toppa med forellrom eller tångkaviar
- Garnera med finklippt dill
- Servera genast

Glutenfri
Använd glutenfritt bröd

Laktosfri
Använd laktosfria mjölkprodukter

Vegan
Använd mjölkfritt margarin, sojafraiche och tångkaviar
Så här läser du symbolerna

Röd
Undvik

Gul
Anpassa receptet

Grön
Använd

IBS
Använd glutenfritt bröd och laktosfria mjölkprodukter

Viktväktare
Rosta brödet istället för att steka det. Använd mager creme fraiche.

Fiskätare
Dryckesförslag
Louis Buillot Crémant de Bourgogne nr 7688, 125:-