Snittar med forellrom eller tångkaviar
Frasiga snittar med forellrom eller tångkaviar passar bra som förrätt tillsammans med något bubbligt i glasen.
6 personer
- 6 skivor ljust bröd
- 1 msk smör eller mjölkfritt margarin
- 2 burkar (á 80 g) forellrom eller tångkaviar
- 1 dl creme fraiche eller sojafraiche
- Dill
![OBS! Viktigt att fylla i!](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/10/Snittar-med-forellrom.jpg)
Gör så här:
- Skär brödet i skivor och dela skivorna i 4 delar
- Stek brödet i smör eller margarin
- Lägg på hushållspapper för att svalna och suga upp överflödigt fett
- Klicka på creme fraiche eller sojafraiche
- Toppa med forellrom eller tångkaviar
- Garnera med finklippt dill
- Servera genast
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Glutenfri
Använd glutenfritt bröd
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Laktosfri
Använd laktosfria mjölkprodukter
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Vegan
Använd mjölkfritt margarin, sojafraiche och tångkaviar
Så här läser du symbolerna
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/red.png)
Röd
Undvik
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Gul
Anpassa receptet
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Grön
Använd
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
IBS
Använd glutenfritt bröd och laktosfria mjölkprodukter
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Viktväktare
Rosta brödet istället för att steka det. Använd mager creme fraiche.
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Fiskätare
Dryckesförslag
Louis Buillot Crémant de Bourgogne nr 7688, 125:-