En vacker och festlig inledning på middagen. Skagenröran fylls i blad av hjärtsallad.

6 personer

Skagenröra

  • 1 burk kräftstjärtar i lag (170 g kräftstjärtar) eller fast tofu
  • 3 msk crème fraiche /sojafraiche
  • 3 msk majonnäs (vanlig eller vegan)
  • 3 msk löjrom, stenbitsrom eller tångkaviar
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 3 msk finhackad dill
  • Salt
  • Chiliflakes
  • Pressad lime

Till servering

  • 6 blad hjärtsallad (Gemsallad)
  • Plockade dillvippor
  • Rostade brödtärningar (gärna kavring)
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Hacka kräftstjärtarna /tofun grovt
  • Blanda majonnäs och crème fraiche/sojafraiche och övriga ingredienser till röran
  • Smaka av med salt, chili och pressad lime
  • Rör ner kräftstjärtarna/tofun
  • Till servering
  • Lägg upp skagenröran i salladsbladen
  • Garnera med dill, strö över rostade brödtärningar och servera direkt

Glutenfri

Använd glutenfritt bröd

Laktosfri

Använd laktosfri crème fraiche

Vegan

Använd tofu, sojafraiche, vegansk majonnäs och tångkaviar

IBS

Uteslut rödlöken och använd laktosfri crème fraiche och glutenfritt bröd

Viktväktare

Använd mager majonnäs och crème fraiche

Fiskätare

Så här läser du symbolerna

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Dryckesförslag

Vinförslag: Couvent des Jacobins Chardonnay nr 5798, 149:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng