Skagenröra på hjärtsallad
En vacker och festlig inledning på middagen. Skagenröran fylls i blad av hjärtsallad.
6 personer
Skagenröra
- 1 burk kräftstjärtar i lag (170 g kräftstjärtar) eller fast tofu
- 3 msk crème fraiche /sojafraiche
- 3 msk majonnäs (vanlig eller vegan)
- 3 msk löjrom, stenbitsrom eller tångkaviar
- 2 msk finhackad rödlök
- 3 msk finhackad dill
- Salt
- Chiliflakes
- Pressad lime
Till servering
- 6 blad hjärtsallad (Gemsallad)
- Plockade dillvippor
- Rostade brödtärningar (gärna kavring)

Gör så här:
- Hacka kräftstjärtarna /tofun grovt
- Blanda majonnäs och crème fraiche/sojafraiche och övriga ingredienser till röran
- Smaka av med salt, chili och pressad lime
- Rör ner kräftstjärtarna/tofun
- Till servering
- Lägg upp skagenröran i salladsbladen
- Garnera med dill, strö över rostade brödtärningar och servera direkt

Glutenfri
Använd glutenfritt bröd

Laktosfri
Använd laktosfri crème fraiche

Vegan
Använd tofu, sojafraiche, vegansk majonnäs och tångkaviar

IBS
Uteslut rödlöken och använd laktosfri crème fraiche och glutenfritt bröd

Viktväktare
Använd mager majonnäs och crème fraiche

Fiskätare
Så här läser du symbolerna

Grön
Använd

Gul
Anpassa receptet

Röd
Undvik
Dryckesförslag
Vinförslag: Couvent des Jacobins Chardonnay nr 5798, 149:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl