Sallad med melon och prosciutto/valnötter
En lätt och fräsch förrätt som serveras medan varmrätten grillas. En sallad med melon med nymalen svartpeppar på toppen.
6 personer
- 1 liten Galiamelon
- 120 g prosciutto eller annan lufttorkad skinka eller 3 nävar valnötter
- 100-125 g små salladsblad
- nymalen svartpeppar
- olivolja

Gör så här:
- Skölj salladen och låt den rinna av
- Lägg upp salladen på assietter
- Skala melonen och skär i mindre bitar – fördela på salladen
- Dela skinkan i mindre bitar och fördela på assietterna eller strö över nötterna
- Mal över svartpeppar och ringla på en god olivolja

Grön
Använd

Gul
Anpassa receptet

Röd
Undvik

Glutenfri

Laktosfri

Vegan
Uteslut skinkan och använd valnötter

IBS

Viktväktare

Fiskätare
Uteslut skinkan och använd valnötter
Dryckesförslag
Château Bonnet nr 78043, 119:-