Sallad med melon och prosciutto/valnötter
En lätt och fräsch förrätt som serveras medan varmrätten grillas. En sallad med melon med nymalen svartpeppar på toppen.
6 personer
- 1 liten Galiamelon
- 120 g prosciutto eller annan lufttorkad skinka eller 3 nävar valnötter
- 100-125 g små salladsblad
- nymalen svartpeppar
- olivolja
Gör så här:
- Skölj salladen och låt den rinna av
- Lägg upp salladen på assietter
- Skala melonen och skär i mindre bitar – fördela på salladen
- Dela skinkan i mindre bitar och fördela på assietterna eller strö över nötterna
- Mal över svartpeppar och ringla på en god olivolja
Grön
Använd
Gul
Anpassa receptet
Röd
Undvik
Glutenfri
Laktosfri
Vegan
Uteslut skinkan och använd valnötter
IBS
Viktväktare
Fiskätare
Uteslut skinkan och använd valnötter
Dryckesförslag
Château Bonnet nr 78043, 119:-