Sallad med fänkål och äpple
En sallad på friska svenska äpplen och fänkål får lite sting av ruccolan.
6 personer
- 2 äpplen
- 2 fänkålsstånd
- 200 g ruccola
- Citronolja
- Salt, nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Ansa fänkålen, klyfta och kärna ur äpplena (låt skalet vara kvar)
- Skär fänkål och äpplen i tunna skivor – gärna på mandolin
- Arrangera fänkål, äpple och ruccola på assietter och droppa över citronolja
- Salta lätt och mal över svartpeppar
Glutenfri
Laktosfri
Vegan
IBS
Byt äpplen mot apelsin
Viktväktare
Fiskätare
Så här läser du symbolerna
Grön
Använd
Gul
Anpassa receptet
Röd
Undvik
Dryckesförslag
Fontanafredda Ebbio Nebbiolo nr 22300, 109:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl