Sallad med fänkål och äpple
En sallad på friska svenska äpplen och fänkål får lite sting av ruccolan.
6 personer
- 2 äpplen
- 2 fänkålsstånd
- 200 g ruccola
- Citronolja
- Salt, nymalen svartpeppar
![OBS! Viktigt att fylla i!](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2018/02/Fänkål-och-äpple.jpg)
Gör så här:
- Ansa fänkålen, klyfta och kärna ur äpplena (låt skalet vara kvar)
- Skär fänkål och äpplen i tunna skivor – gärna på mandolin
- Arrangera fänkål, äpple och ruccola på assietter och droppa över citronolja
- Salta lätt och mal över svartpeppar
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Glutenfri
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Laktosfri
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Vegan
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
IBS
Byt äpplen mot apelsin
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Viktväktare
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Fiskätare
Så här läser du symbolerna
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Grön
Använd
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Gul
Anpassa receptet
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/red.png)
Röd
Undvik
Dryckesförslag
Fontanafredda Ebbio Nebbiolo nr 22300, 109:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl