Något salt att knapra på till ett glas vin kan vara gott före maten. Här kan du välja de nötter du tycker är godast. Blanda gärna i t. ex. pumpafrön.

6-8 personer

  • 200 g sötmandel
  • 200 g cashewnötter
  • 100 g pumpakärnor
  • 1 äggvita eller 1 msk olivolja
  • 1,5 msk flingsalt
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 150oC
  • Blanda mandel, nötter och frön i en skål med äggvita eller olivolja
  • Häll blandningen i långpanna med bakplåtspapper
  • Strö över flingsalt och rör om
  • Rosta i ugnen i 20-25 minuter
  • Rör om var 5:e minut
  • Passa på slutet – det går fort
  • Ta ut plåten och låt kallna
  • Förvara torrt

Glutenfri

Laktosfri

Vegan

Använd olivolja

Så här läser du symbolerna

Röd

Undvik

Gul

Anpassa receptet

Grön

Använd

IBS

Uteslut cashewnötter. Välj jordnötter, pinjenötter, valnötter och pumpafrön

Viktväktare

Använd äggvita

Fiskätare

Dryckesförslag

Vinförslag: Vit box Brochet Facile Sauvignon Blanc nr 2267, 244:-/3 l
Alkoholfritt: Alkoholfri öl

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng