Rostade nötter
Något salt att knapra på till ett glas vin kan vara gott före maten. Här kan du välja de nötter du tycker är godast. Blanda gärna i t. ex. pumpafrön.
6-8 personer
- 200 g sötmandel
- 200 g cashewnötter
- 100 g pumpakärnor
- 1 äggvita eller 1 msk olivolja
- 1,5 msk flingsalt

Gör så här:
- Sätt ugnen på 150oC
- Blanda mandel, nötter och frön i en skål med äggvita eller olivolja
- Häll blandningen i långpanna med bakplåtspapper
- Strö över flingsalt och rör om
- Rosta i ugnen i 20-25 minuter
- Rör om var 5:e minut
- Passa på slutet – det går fort
- Ta ut plåten och låt kallna
- Förvara torrt

Glutenfri

Laktosfri

Vegan
Använd olivolja
Så här läser du symbolerna

Röd
Undvik

Gul
Anpassa receptet

Grön
Använd

IBS
Uteslut cashewnötter. Välj jordnötter, pinjenötter, valnötter och pumpafrön

Viktväktare
Använd äggvita

Fiskätare
Dryckesförslag
Vinförslag: Vit box Brochet Facile Sauvignon Blanc nr 2267, 244:-/3 l
Alkoholfritt: Alkoholfri öl