Till sommarens fräscha grönsaker serverar jag gärna några röror: Chèvrecrème, rört smör, färskost med örtkryddor och olivolja.

6 personer

Chèvrecrème

  • 150 g chèvre
  • 1,5 dl crème fraiche

Rört smör

  • 100 g smör / mjölkfritt margarin

Färskost med örtkryddor

  • 150 g färskost t.ex Philadelphia eller Oatly-på-mackan (vegan)
  • 1 näve färska kryddörter
  • 1 tsk örtsalt t.ex. Herbamare

Olivolja

OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

Chèvrecrème

  • Mixa chèvre med crème fraiche

Rört smör

  • Låt smöret bli rumstempererat
  • Rör smöret fluffigt med elvisp

Färskost med örtkryddor

  • Hacka de färska kryddorna fint
  • Blanda med färskosten och örtsaltet

Lägg upp rörorna i vackra burkar och servera olivolja i en fin flaska

Glutenfri

Laktosfri

Använd laktosfritt smör, färskost och olivolja. Undvik chèvrecrème.

Vegan

Använd mjölkfritt margarin, vegofärskost och olivolja

Så här läser du symbolerna

Röd

Undvik

Gul

Anpassa receptet

Grön

Använd

IBS

Använd laktosfritt smör, laktosfri färskost och olivolja. Undvik chèvrecrème.

Viktväktare

Använd mager crème fraiche, och färskost

Fiskätare

Dryckesförslag

Briccotondo Barbera nr 2773, 89:-

Alkoholfritt: Alkoholfri öl

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng