Rabarberpaj
Den svenska rabarbern är som allra bäst just nu. Jag gör en rabarberpaj med vaniljsås till efterrätt denna vecka.
6 personer
- 4 hg rabarber
- 4-5 msk socker
- 1 msk majzena
- 4,5 dl havregryn
- 5 msk socker
- 120 g smör
- 6 portioner vaniljsås
![OBS! Viktigt att fylla i!](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/04/Rabarberpaj.jpg)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225oC.
- Skär rabarbern i bitar. Lägg i en pajform och strö över sockret blandat med majzena. Ställ in i ugnen medan du gör smuldegen (ca 10 minuter)
- Blanda havregryn, socker och smör till en smuldeg. Strö över rabarbern.
- Grädda i ugnen ca 20 minuter (täck med folie om ytan börjar bli mörk innan rabarbern är färdig).
- Servera med vaniljsås.
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Grön
Använd
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Gul
Anpassa receptet
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/red.png)
Röd
Undvik
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Glutenfri
Använd glutenfria havregryn
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Laktosfri
Använd laktosfritt smör och vaniljsås
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Vegan
Använd mjölkfritt margarin och vaniljsås.
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
IBS
Använd glutenfria havregryn och laktosfritt smör och vaniljsås
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Viktväktare
Ta en liten bit.
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Fiskätare
Dryckesförslag
Till pajen är det nog godast med kaffe eller te.