Den svenska rabarbern är som allra bäst just nu. Jag gör en rabarberpaj med vaniljsås till efterrätt denna vecka.

6 personer

  • 4 hg rabarber
  • 4-5 msk socker
  • 1 msk majzena
  • 4,5 dl havregryn
  • 5 msk socker
  • 120 g smör

 

  • 6 portioner vaniljsås
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225oC.
  • Skär rabarbern i bitar. Lägg i en pajform och strö över sockret blandat med majzena. Ställ in i ugnen medan du gör smuldegen (ca 10 minuter)
  • Blanda havregryn, socker och smör till en smuldeg. Strö över rabarbern.
  • Grädda i ugnen ca 20 minuter (täck med folie om ytan börjar bli mörk innan rabarbern är färdig).
  • Servera med vaniljsås.

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Glutenfri

Använd glutenfria havregryn

Laktosfri

Använd laktosfritt smör och vaniljsås

Vegan

Använd mjölkfritt margarin och vaniljsås.

IBS

Använd glutenfria havregryn och laktosfritt smör och vaniljsås

Viktväktare

Ta en liten bit.

Fiskätare

Dryckesförslag

Till pajen är det nog godast med kaffe eller te.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng